Welke GoPro accessoires heb ik nodig voor snowboarden en skiën?

Het wintersportseizoen is aangebroken en de sneeuw valt al in de bergen. Daarom de hoogste tijd om jouw vakantie te boeken naar een besneeuwde bestemming met als eindbestemming de après-ski. Als je een GoPro-bezitter bent, of op zoek bent naar nog een leuk kerst of sinterklaas cadeau, dan lees je dit artikel mooi op tijd. Op de ski piste zie je veel vakantiegangers hun ski of snowboard activiteiten filmen. Wij krijgen veel vragen binnen van mensen die zich afvragen welk accessoire of actioncam van GoPro nu het meest geschikt is voor hun type reis. 

Handsfree GoPro Mounts en bevestigingsmogelijkheden

Tijdens het snowboarden of skiën is het fijn als je de handen vrij hebt en niet hoeft op te letten of je wel vanuit de juiste hoek aan het filmen bent. De ideale oplossing voor bovenstaande is de hoofdriem + quickclip van GoPro. De verstelbare hoofdriem kan op ieder hoofd passend worden gemaakt. Ski of snowboard je liever met een helm op? Geen nood, want ook daar past de hoofdriem prima overheen. Dankzij het Quickclip systeem kun je de camera eenvoudig vastmaken en weer losmaken. Eventueel is hij ook te bevestigen aan je rugzak of een pet. 

GoPro Borstharnas

Het borstharnas is geweldige voor POV opnamen van al jouw snowboard en winterski acties. Het borstharnas is één van de meest verkochte mounts van GoPro. Door het verstelbare harnas, dat over je schouders gaat, kun je zowel de GoPro aan de voorkant als aan de achterkant bevestigen. Erg leuk als je met een groepje aan het boarden bent. Als je de beelden van het borstharnas vergelijkt met de headstrap, dan zul je zien dat de beelden bij het harnas iets stabieler zijn. Dit komt door je hoofd tijdens het boarden of skiën heen en weer beweegt. Ga je op wintersport met het hele gezin en wil je het kind ook voorzien van een camera, dan is het junior borstharnas hier uitermate geschikt voor.

GoPro zuignapbevestiging

Een ander alternatief voor de populaire zelfklevende bevestigingen is de GoPro zuignapbevestiging. Als je snowboardt, kun je deze mount op je board of ski bevestigen. Je kunt filmen wat er voor je ligt of je kunt de camera richten en jezelf opnemen terwijl je de berg afdaalt. De zuignapbevestiging kan ook worden bevestigd aan auto’s, vrachtwagens, boten, motorfietsen en alles wat een vlak, niet-poreus oppervlak biedt. Naast een snelontgrendeling beschikt de mount ook over twee verstelbare armen, zodat je de camera in bijna elke gewenste opnamehoek kunt plaatsen. Voor extra veiligheid kunt je de camera verankeren met een Revo Tether. Op deze manier kun je indien je valt met een lach of een traan de beelden terugkijken.

Peak design POV kit

Tot slot heb je dan nog de peak design POV kit. Deze bestaat uit een bevestigingsklem die je kunt monteren aan de riem van je rugzak die over je schouder gaat. Dankzij het scharnier kun je de camera instellen naar de gewenste filmhoogte. Voordeel van dit accessoire is dat die ook compatibel is met vele andere actioncams.

GoPro handgrepen voor snowboarden en skiën

Voor de wat meer ervaren snowboarden of skiër die het geen probleem vinden om vanuit de hand te filmen zijn er door GoPro en andere fabrikanten verschillende handgrepen ontwikkeld. 

GoPro Karma Grip Handle

De GoPro Karma grip handle lijkt in eerste instantie op een simpel handvat, maar is een van de beste stabilizers die op dit moment verkrijgbaar is. Dankzij het volledig gemotoriseerde cardanisch ophangingsysteem creëer je de meest vloeiende en haarscherpe beelden die jij je maar kunt voorstellen. Al helemaal als je de GoPro Karma Grip combineert met de GoPro Hero 5 of hoger. Deze modellen hebben namelijk ingebouwde beeldstabilisatie. Het handgreep is voorzien van een bedieningspaneel zodat je eenvoudig het filmen kunt starten en stoppen.

Extra tips om de geweldigste wintersport video’s te maken

Als er iets is waar elk mens naar toeleeft dan is het wel de vakantie of lang weekendje weg. Zo’n wintersport vakantie is leuk en als je een beetje goed bent in editen en gebruik hebt gemaakt van verschillende mounts en filmhoeken, dan kun je coolste aftermovie maken. Gezien je op wintersport vaak lange dagen op de piste doorbrengt doe je er goed aan om extra batterijen mee te nemen. Daarnaast kan het op wintersport, ondanks dat er veel sneeuw ligt, vaak erg zonnig zijn waardoor de sneeuw reflecteert. Zo kun je gebruikmaken van verschillende polariserende filters die zorgen voor meer contrast en levendigheid van de beelden. Heb je de nieuwste GoPro Hero 7 dan voicecommands ook een mooie uitkomst. Roep bijvoorbeeld highlight om een vette actiescene te markeren, zodat je deze later eenvoudig kunt terugvinden.